Kragujevčanin zvao "vruću linuju" , pa će njegov deda u zatvor zbog računa od 1000 evra! - iKragujevac


Vesti

Kad mu je na kućnu adresu stigao enormni račun za telefon, Velibor se, kako kaže, najpre “prepao”, a onda otišao u poštu da proveri o čemu je reč.

- Na šalteru mi je ljubazna devojka objasnila da je račun veliki jer sam svakodnevno pričao sa nekim iz inostranstva ili igrao igrice - rekao je na sudu Velibor M. - Bio sam uporan da objasnim da ništa od toga nisam uradio, da je to nemoguće, jer niti baba i ja igramo bilo kakve igrice, niti pričamo sa inostranstvom.

No, poštanska radnica je bila neumoljiva. Rekla je Veliboru da mora da plati račun, inače će mu biti isključen fiksni broj telefona. Naravno, objasnila je i da on može da uloži žalbu radi provere, ali da račun opet - mora da plati.

- Nisam hteo da dam pare za nešto što nisam koristio i, evo sad sam, zbog svoje tvrdoglavosti, dospeo na sud zbog velikog računa, kojem su se “prikačile” još i dodatne kamate - kaže Velibor. - No, uspeo sam, istovremeno, da dođem i do istine...

Tako je, kako je ispričao, nakon uložene žalbe, Velibor dobio i listu svih pozivanih brojeva sa kućnog telefona. Jedan od njih se, ipak, svakodnevno ponavljao.

- Meni je taj telefon bio potpuno nepoznat. Ali, radnici u pošti su mi otkrili tajnu... Jedan od njih mi je čak, ne krijući osmeh na lucu, rekao: “Deda, nisi ti baš tolika naivčina... Pa, zar pod stare dane da zoveš vruću liniju i vodiš seksi razgovore... Zna li tvoja baba šta ti radiš i na šta trošiš telefon i pare?” - tvrdi Velibor.

Naravno, nesrećni čovek nije odmah shvatio o čemu je reč, ali su mu to objasnili radnici u pošti. Tek tada, Velibor je razumeo i zašto je njegov telefonski račun ogroman... Nije, međutim, znao i ko ga je napravio...

- Došao sam kući i babi sve ispričao. Rekao sam joj da sumnjam u sve... Međutim, moja pametna žena Stana rekla mi je da ona zna odakle vetar duva... - priča Velibor.

I zaista, nekoliko sati kasnije, baba Stana je “pritisla” potencijalnog osumnjičenog - petnaestogodišnjeg unuka, koji živi sa njom i deda Veliborom u kući.

- Tad nam je unuk priznao sve! Rekao je da se on igra svako veče, a nekad i danju tih “vrućih igrica”. Veli da to radi kako bi se zabavio, sa mobilnog telefona, ali da sve to kratko traje, jer je takva igrica skupa i da onda nema kredita. Kad mi legnemo uveče, on onda sa fiksnog telefona zove te devojke sa kojima priča “sramotne priče” satima... Tako je napravljen račun zbog kojeg je deda crveneo u pošti, sada je na sudu i mora da plati. - Za te pare mogao sam unuku da nađem devojku kakvu hoće i da ga pride i oženim, a ne ovako, preko telefona - kaže Velibor M.

Sud je presudio da Velibor plati zaostali telefonski račun uz pripisujuće kamate zbog kašnjenja, kao i troškove sudskog spora. Ukoliko to ne učini, preti mu da, zbog unukovih “vrućih razgovora” i igrarija, pod stare dane, ode u zatvor.

 

Izvor: Novosti

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu