Otvorena “Dečija olimpijada“ u Velikom parku - iKragujevac


Vesti

Simboličnim paljenjem olimpijske baklje kod košarkaških terena u Velikom parku, svečano je otvorena “Dečija olimpijada“ u Kragujevcu“ koju povodom predstojećih Olimpijskih igara u Brazilu u 10 gradova Srbije organizuje “Urban sport“ uz podršku kompanija koje su zvanični sponzori olimpijskog tima Srbije.

Olimpijsku baklju u Kragujevcu zapalili su mladi sportista iz Kragujevca Igor Galjak i reprezentativka, košarkašica Jelena Milovanović koja se trenutno priprema za učešće na Olimpijskim igrama u Brazilu. Nakon svečanog otvaranja i paljenja baklje, otpočeo je dečiji sportski turnir u više disciplina.Tokom trajanja turnira u svih deset gradova, mladi iz ovih gradova imaće priliku da pošalju pisma svojim omiljenim sportistima-olimpijcima.

Grad koji bude poslao najviše poruka olimpijcima u toku turnira dobiće poklon od kompanije “Frikom“ po završetku svih održanih turnira. U ime grada Kragujevca, otvaranju “Dečije olimpijade“ prisustvovao je Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih koji je nakon održanog turnira uručio medelje najboljim učesnicima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu