MALOLETNIČKA DELIKVENCIJA U KRAGUJEVCU: Maloletnici uhvaćeni na delu! - iKragujevac


Vesti

Maloletnička delikvencija je pojava socijalno neprilagođenog ponašanja posebne populacione strukture stanovništva, koja se više ne smatra decom, ali u razvoju nisu dostigla stadijum punoletstva. 

Maloletnik je osoba posebne uzrasne kategorije i biopsihičkih osobina. Od odraslih se razlikuje po stepenu emocionalne i intelektualne zrelosti, svesnosti postupaka o idgovornostiza svoje ponašanje.

Maloletni prestupnici koji učestvuju u nasilju dolaze iz svih društvenih grupa i više nije slučaj da su to deca iz uglavnom siromašnih porodica.

Naime, kako iKragujevac saznaje dvojica maloletnih razbojnika je pokušala da obije kiosk. Naime, ovaj pokušaj krađe se dogodio u naselju Vašarište.

Prema zvaničnim podacima maloletni lopovi su obili kiosk, ali nisu stigli da ga pokradu. U tome ih je sprečila kragujevačka policija koja je zatekla na licu mesta, u trenutku dok su u kese pakovali cigarete, konditorske proizvode i drugu robu.

Protiv obojice će Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa u pokušaju. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu