Raspisan konkurs za kamione smećare - iKragujevac


Vesti

Nazire se kraj problemima sa odnošenjem smeća u Kragujevcu.

Dugo najvaljivani teneder za nabavku vozila za sakupljanje otpada, podizača i kiper kamiona, kontejnera i kanti za smeće je objavljen. Prijave za učešće na tenderu su do 5. avgusta, a kako kažu u Gradskoj upravi, već je 10-tak firmi podiglo tendersku dokumentaciju.

Nakon ozbiljne pripreme tenederske dokumentacije raspisan je poziv za nabvku 11 kamiona smećara, 1900 kontejnera i 3200 kanti za smeće za potrebe JKP "Čistoća". Vrednost opreme je prema procenama 2,5 miliona evra, a sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, po povoljnim uslovima i grejs periodom od 2 godine. Podnošenje prijava za učešće na tenderu se završava 1. avgusta za kontejnere, a 5. avgusta za kamione. Potom sledi evaluacija i izbor najboljeg ponuđača.

U Gradskoj upravi kažu da će se nabavkom nove opreme ostvariti i znatne uštede u JKP "Čistoća", jer su do sada troškovi za popravku dotrajalih kamiona bili veliki. U ovom preduzeću željno iščekuju nova vozila i kontejenere zato što će im biti znatno olakšan rad, i povećan učinak na održavanju javne higijene.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu