EVAKUACIJA LJUDI I ŽIVOTINJA: OBAVEŠTENJE o gađanju na strelištu “Sugubina“ - iKragujevac


Vesti

Vojna pošta Kruševac obaveštava javnost da će u utorak 21. juna i u sredu 29. juna od 07,00 do 23,00 časa pripadnici Vojske Srbije i MUP RS vršiti gađanje iz pešadijskog naoružanja na strelištu “Sugubina“ u selima Velika Sugubina, Gornja i Donja Sabanta sa opasnom zonom do 8000 metara.

Vojna pošta Kruševac moli da se sutra 21. juna do 07,00 sati evakuiše stanovništvo i stoka iz navedenog opasnog područja i zabrani kretanje do 23,00 časa. Granice opasnog područja biće obeležene velikim crvenim barjacima, a na prilaznim putevima biće postavljeni stražari čije se komande moraju bezuslovno poštovati.

Vojna pošta Kruševac upozorava stanovništvo da je najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih zrna i njihovih delova, jer je to opasno po život. Ukoliko građani naiđu na takva zrna dužni su da o tome obaveste najbliže organe policije ili komandu Vojske Srbije.

Svako lice koje pretrpi materijalnu štetu u obavezi je da odmah ili u roku od sedam dana dostavi prijavu VP 3161 Kruševac.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu