KG: Obnova deset objekata javne namene - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće na danas o držanoj sednici utvrdilo je predlog Programa o drugoj izmeni Programa obnove objekata javne namene u nadležnosti grada Kragujevca i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

 Razlog za donošenje ovog Programa je stupanje na snagu Zakona o obnovi nakon elementrane i druge nepogode kojim je sva prava, obaveze i predmete preuzela Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Procenjeno je da su umesto 143.580.000 dinara, potrebna finansijska sredstva za sporovođenje ovog programa 366.717.903 dinara sa PDV - om.

Sredstva će iz Fonda solidarnosti Evropske unije obezbediti Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, za one objekte koji su prioritetni prema obimu oštećenja i značaju za građane na teritoriji jedinice lokalne samouprave, a u skladu sa visinom ukupno obezbeđenih sredstava. Najviše sredstava 72.466.960 dinara biće opredeljeno za sanaciju reke Srebrenice u dužini od 500 metara, stare školske zgrade Politehničke škole i školske zgrade i ograde OŠ “Treći kragujevački bataljon“. Programom će biti obuhvaćen Šabovski potok, sanacija klizišta “Vinjište“, zatim fiskulturna sala i podrum školske zgrade OŠ “Vuk Karadžić“, Druge kragujevačke gimnazije i vrtića “Neven“. Za sanaciju fiskulturne sale i sanitarnih čvorova u TUŠ “Toza Dragović“ biće izdvojeno 23,5 miliona dinara, dok je za sanaciju školske zgrade “Milutin i Draginja Todorović“ potrebno 36 miliona dinara.

Na danas održanoj sednici Gradsko veće odobrilo je sredstva Udruženju “Kragujevački orkestar“ u iznosu od 35.000 dinara na ime finansijske podrške za nastup Kragujevačkog pevačkog društva koje funkcioniše u sastavu Udruženja, na festivalu horske muzike “Horovi među freskama“ koji se održava 18. juna 2016. godine u Beogradu, a čime se doprinosi očuvanju horske tradicije našeg grada i njenoj daljoj afirmaciji. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu