Balkan "Fića fest" u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U kragujevačkom Velikom parku, 18. juna, od 10 do 18 sati biće organizovan Balkan fića fest. 

Tom prilikom zainteresovani posetioci imaće priliku da vide izložbu nekada najpopularnijih jugoslovenskih automobila, u različitim verzijama, čiji vlasnici dolaze iz celog regiona, pre svega bivših jugoslovenskih Republika. Organizator ovog događaja je Udruženje ljubitelja fića a suorganizatori su Gradska turistička organizacija i Grad Kragujevac.

U okviru promotivne kampanje ovog događaja u Atrijumu Tržnog centra Plaza postavljena su tri modela Zastave 750. Takođe, posetiocima će biti deljeni flajeri koji najavljuju sve aktivnosti povodom Balkan fića festa, dok će u sredu, od 17 do 20 sati biti organizovana i prodajna izložba suvenira sa znakom ili u obliku fiće.

Organizacijom Blakan fića festa i sličnih manifestacija i aktivnosti Udruženje ljubitelja fića i turistička organizacija nastoje da čuvaju sećanje na nekadašnje zlatne dane kragujevačke autoindistrije kada je sa fabričkih traka silazilo i po 200.000 automobila godišnje. Proizvodnja fiće počela je 18. oktobra 1955. godine i trajala je do novembra 1985. Tokom tri decenije u Kragujevcu je proizvedeno gotovo million fića, tačnije 923.487 automobila, dok je ukupno u svetu proizvedeno gotovo 5 miliona ovih vozila.

 Promocija Fića festa u Plazi organizovana je u okviru saradnje GTO Kragujevac i ovog tržnog centra. Fiće će biti postavljene u Plazi do petka 17. juna kada će njihovi vlasnici učestvovati u promotivnoj vožnji organizovanoj za novinarske ekipe u okviru kampanje Moja Srbija čiji je Kragujevac domaćin u petak, 17. juna.

GTO 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu