UGOSTITELJI OPREZ: Zbog buke kazna i do milion dinara! - iKragujevac


Vesti

Inspektori za zaštitu životne sredine, u saradnji sa komunanim inspektorima Gradske uprave, Komunalnom policijom i Policijskom upravom grada Kragujevca, u četvrtak, petak i subotu sproveli su zajedničku vanrednu kontrolu primene mera zaštite od buke u ugostiteljskim objekatima u užem gradskom jezgru.

U nastavku akcije, koja je započeta 3. juna, kontrolisano je 17 ugostiteljskih objekata. Prilikom kontrole utvrđeno je da vlasnici 14 objekata nisu posedovali Izveštaj o merenju buke iako je to njihova zakonska obaveza.Tokom inspekcijskog nadzora zatvorena su dva ugostiteljska objekta dok je u trećem objektu vlasniku uručeno rešenje kojim se nalaže preduzimanje mera zvučne zaštite.

Kontrola je organizovana u cilju unapređenja komunalnog reda u Kragujevcu, a posle brojnih pritužbi građana na neprimerenu buku u kasnim večernjim i jutarnjim satima tokom vikenda. Kako bi se u potpunosti sporovodio novi Zakon o javnom redu i miru, akcije kontrole buke biće pojačane u letnjim mesecima.

Inače, kazne za nepoštovanje Zakona o zaštiti buke za preduzetnike su od 250 000 do 500 000 dinara, a za pravna lica od 500 000 do milion dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu