Počinje akcija "Mesec šetnje" - SVAKI KORAK SE RAČUNA - iKragujevac


Vesti

U okviru akcije „Mesec šetnje“, čiji je slogan „Svaki korak se računa“, studenti medicine motivisaće građane da što više hodaju tako što će im u šoping centru Kragujevac Plaza, 25. i 26. juna od 15h do 20h, deliti pedometre kojima mogu da izmere broj koraka koji su napravili za vreme kupovine.

Svi zainteresovani građani moći će, uz lični dokument, da preuzmu pedometre i da ih koriste za vreme boravka u šoping centru. Po završenoj kupovini, studenti medicine i nutricionizma pretvoriće broj napravljenih koraka u potrošene kalorije i davati savete koji tip fizičke aktivnosti bi trebalo uključiti u svakodnevne aktivnosti kako bi se postigao najbolji rezultat.

Cilj akcije je da se građanima skrene pažnja na to koliko se kreću i koliko koraka naprave u toku dana. Imajući u vidu da je 10.000 preporučeni broj koraka koji bi dnevno trebalo napraviti, studenti medicine žele da na zabavan način pokažu građanima koliko su zapravo u toku dana (ne)aktivni i pošalju jasnu poruku: SVAKI KORAK SE RAČUNA!

 Akcija „Mesec šetnje“ održava se u okviru nacionalne kampanje „Pronađi meru“ koju već četiri godine uspešno sprovode studenti medicine okupljeni u Komitetu za međunarodnu saradnju studenata medicine IFMSA–Serbia i članovi Društva dijetetičara-nutricionista Srbije, a uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Coca-Cola Fondacije i V+O Communication.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu