Finansijska stabilnost prioritet nove vlasti u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U novom sazivu Gradskog veća nalaze se ozbiljni ljudi koji će u narednom periodu raditi na rešavanju svih gradskih problema, rekao je u svom obraćanju javnosti gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić. Cilj nam je da postignemo finansijsku stabilnost.

 Na tome smo dosta radili u prethodnih godinu i po dana i verujem da smo prvi korak već načinili, jer kako je kazao Nikolić, bočnih udara na budžet gotovo da i nema. Ostalo je samo da se obezbedi stabilna tekuća likvidnost i da se sve ono što je predviđeno budžetom grada Kragujevca za 2016. godinu realizuje.

Trudimo se maksimalno da ispratimo sve ono što su potrebe građana Kragujevca. Istovremeno ulažemo u javna preduzeća i podržavamo subvencijama njihovu likvidnost, čime je omogućena redovna isplata zarada zaposlenima u kompletnom javnom sektoru kao i plaćanje poreza prema državi, obaveza prema dobavljačima i poveriocima.

Inače, novu koaliciju koja je danas formirana u Skupštini grada čine Srpska napredna stranka, Nova Srbija, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Socijaldemokratska partija Srbije, Socijalistička partija Srbije sa Jedinstvenom Srbijom i Socijaldemokratska stranka, a novu skupštinsku većinu podržao je i jedan odbornik Ruske stranke.

Gradonačelnik Nikolić se zahvalio građanima Kragujevca koji su podržali partije koje čine novu većinu, ali i odbornicima Skupštine grada koji su im dali poverenje da u narednom periodu vode grad. Imamo mnogo projekata koje smo započeli u ovih godinu i po dana, a tiču se apsolutno svih sfera života grada Kragujevca. U naredne četiri godine mnoge među njima ćemo realizovati, a neki su toliko dugoročni da će nam za realizaciju biti potrebno deset ili 15 godina.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu