Na drugoj sednici Skuštine grada po HITNOM POSTUPKU usvojeni mandati NOVIM ODBORNICIMA! - iKragujevac


Vesti

Na zahtev Gradskog veća održana je druga sednica Skupštine grada Kragujevca po hitnom postupku na kojoj su odbornici razmatrali i usvojili predlog Odluke o uspostavljanju saradnje između grada Kragujevca i kineskog grada Šiana.

Saradnja između dva grada, kako je predlogom sporazuma predviđeno, biće uspostavljena u oblastima ekonomije i trgovine, nauke i tehnologije, kulture, obrazovanja, sporta, zdravstva i u svim drugim oblastima u kojima prepoznaju zajednički interes.

Član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima Minja Obradović je, obrazlažući predlog ove Odluke, istakla je da je saradnja Kragujevca i Šiana uspostavljena još prošle godine kada su predstavnici Kragujevca bili u poseti Kini. “Tada smo posetili i Šian i dogovoreno je da počnemo saradnju u oblastima obrazovanja i medicine a da se ta saradnja proširi i na privrednu saradnju“, rekla je Minja Obradović i dodala da ova Odluka predstavlja osnov za realizaciju onoga što je dogovoreno i prilikom uzvratne posete delegacije Šiana Kragujevcu.

Obradović je dodala i da je za Kragujevac i Šian zajedničko i to što su prve prestonice svojih država, kao i da je u Šianu kao i u Kragujevcu započeta industrijalizacija zemlje. Šian je, prema njenim rečima, poznat kao najinternacionalniji grad u Kini i smatra se najboljim mestom za život u toj zemlji.

Odbornici su na ovoj sednici usvojili i predloge odluka o potvrđivanju mandata odbornicima Nikoli Vukomanoviću, Snežani Borisavljević, Mari Đorđević, Anđeli Živković, Radojku Damjanoviću, Nikoli Nešiću i Snežani Đurić, koji su u skupštinskim klupama zamenili odbornike kojima je zbog prelaska na funkcije u izvršnoj vlasti prestao odbornički mandat.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu