Predstavnici medija kod gradonačelnika - iKragujevac


Vesti

Deo kragujevačkih novinara, koji su nezadovoljni time što Grad ove godine nije raspisao konkurs za projektno sufinansiranje medijskih sadržaja, okupio se danas ispred zgrade Gradske uprave. Tim povodom, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić održao je sastanak sa predstavnicima medija i novinarskih udruženja.

Prema rečima, Miroslava Jovanovića, urednika lista “Kragujevačke“, novinari su se okupili zbog jednog zahteva, koji se odnosi na raspisivanje konkursa za projektno sufinansiranje medijskih sadržaja. Ova obaveza stoji u Zakonu o javnom informisanju i Zakonu o lokalnoj samoupravi, koju ste sami sebi nametnuli jer ste u budžetu grada za ovu godinu planirali sredstva za te namene. Ukoliko bude konkursa insistiramo da do kraja bude transparentan i da komisija bude sastavljena od referentnih medijskih udruženja, kaže Jovanović i dodaje da prošle godine nije bilo konkursa.

Gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić na sastanku je rekao da novinari kucaju na otvorena vrata, podsećajući da lokalna samouprava nijednog trenutka nije planirala da ne raspisuje konkurs.

Pre svega, moram da vas podsetim kakva je finansijska situacija u kojoj se grad nalazi. U ovom trenutku nemamo sredstva ni za osnovne potrebe. Naša je želja da finansiramo medije i pomognemo da zaposleni u tom sektoru primaju platu, ali trenutno nismo u mogućnosti da to ostvarimo jer u pojedinim preduzećima u javnom sektoru plane kasne i do 11 meseci, kazao je Nikolić.

Gradonačelnik Kragujevca je prilikom sastanka rekao da je interes lokalne samouprave da građani budu informisani, i da će konkurs biti realizovan čim se za to stvore finansijski uslovi. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu