Glavna ulica i Lole Ribara na meti inspekcije! - iKragujevac


Vesti

U nenajavljenoj akciji u subotu uveče sproveden je vanredni inspekcijski nadzor u 6 ugostiteljskih objekata u Glavnoj ulici, Ulici Svetozara Markovića i Ive Lole Ribara u centru grada.

Proveravano je da li se poštuju propisi o dozvoljenom nivou buke u lokalima pošto su gradjani iz okolnih stambenih objekata imali mnogo prutužbi.

Kontrolu su sproveli inspektori za zaštitu životne sredine u saradnji sa komunalnim inspektorima, komunalnom policijom i službenicima Policijske uprave.

Ugostiteljski objekti su bili dužni da poseduju Izveštaj o merenju buke koji izdaje ovlažćena stručna organizacija.

Neposedovanje izveštaja je prekršaj za koji je zaprećena kazna od pola miliona do milion dinara za pravno lice, odnosno od 250.000 do pola miliona za preduzetnike.

Zabeleženo je i da ugostitelji poseduju ranije izdate izveštaje da je buka u dozvoljenim granicama, ali da su u medjuvremenu postavili muzičke uredjaje veće jačine.

Komunalni inspektori su izvršili kontrolu poštovanja odluke o komunalnom redu koji se odnosi na zabranu organizovanja muzičkog programa u bašti, odnosno zabranu postavljanja zvučnika u bašti i zabranu rada bašte posle jedan sat iza ponoći.

Kontrolisano je i da li su bašte postavljene u skladu sa odobrenom površinom.

Dva lokala su bila u prekršaju, a propisane kazne su od 50.000 do milion dinara za pravno lice, odnosno od 10.000 do 250.000 dinara za preduzetnika.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu