Kragujevčanin izboden na kruzeru stigao kući! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Jovan Spasić (23) iz Kragujevca doputovao je iz Rima u Beograd. Dragan Spasić: Moj sin je dobro, povrede su sanirane, biće na kućnom lečenju.

Student Ekonomskog fakulteta iz Kragujevca Jovan Spasić (23), koji je prošle nedelje teško povređen na apsolventskoj ekskurziji u inostranstvu, u sredu oko 23 časa doleteo je, u pratnji oca, iz Rima u Beograd. Sa prijateljima koji su ga dočekali na aerodomu "Nikola Tesla", odmah se uputio u rodni grad, na dalji oporavak.

Vidno nestrpljivi, Jovanovi prijatelji cupkali su ispred dolazne kapije iščekujući povređenog druga. Strepnja zbog toga u kom stanju će se pojaviti pred njima, dodatno je podizala nervozu, ali to ih nije sprečilo da njegov doček upriliče i transparentom sa porukom - "Živ je Spaka, umro nije".

- Čuli smo se sa njim, sve je u redu - kratko nam je rekao jedan od Spasićevih prijatelja.

Deset vernih drugara stali su jedan pored drugog i rastrgli platno sa porukom za Jovana, u trenutku kada su ga ugledali. Vidno iscrpljen teško se kretao, ali je ponosno prišao i pozdravio se sa prijateljima.

- Umoran sam i ne osećam se baš najbolje, molim vas da me razumete - rekao je povređeni student, a zatim u pratnji prijatelja otišao u Kragujevac.

Mladićev otac Dragan, koji je neprekidno bio pored sina u bolnici u Rimu, potvrdio nam je pre leta za Beograd da su Jovanove povrede sanirane i da će on od četvrtka biti na kućnom lečenju u Kragujevcu.

- Dobro je. Stižemo kući. Naravno, pratiće se njegovo zdravstveno stanje i dalji oporavak - rekao nam je u telefonskom razgovoru Dragan Spasić. - Povrede su bile ozbiljne, izgubio je dosta krvi. Srećom, oporavio se,zahvaljujući svojoj mladosti i snazi.

Jovan Spasić povređen je prilikom pokušaja da razdvoji studente iz Srbije, koji su se potukli tokom žurke na palubi kruzera na plovidbi između Barselone prema Rimu. Njega je nožem u stomak više puta ubo mladić iz Kruševca koji na ekskurziju nije išao kao apsolvent već je bio u pratnji svoje devojke. Po svemu sudeći, svemu je "kumovao" alkohol, a povod za tuču navodno je bilo to što su neki studenti dobacivali devojci.

Jovan nije učestvovao u tuči, ali je povređen kada je pokušao da razdvoji zavađene studente i smiri razjarenog mladića koji je u ruci držao nož. Ovaj ga je, kako je Jovan ispričao ocu, zagrlio, a potom više puta ubo u stomak. Prva pomoć mu je ukazana na kruzeru, a potom je prebačen u bolnicu u Rimu, gde je hitno operisan zbog teških povreda i velikog gubitka krvi.

NEODGOVORNOST

- BILO je neodgovornosti i ljudi na brodu, ali i nekih drugih. Dugo im je trebalo da Jovana prebace do lekara u Rimu. Ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da je samo sat kasnije stigao u bolnicu. Ali o tome ćemo naknadno razmišljati i razgovarati - kaže Dragan Spasić.

novosti.rs

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu