LEPA VEST ZA VOZAČE: Vozači zadovoljno trljaju ruke, pogledajte ZAŠTO! - iKragujevac


Vesti

Tečni naftni gas (TNG), popularni auto-gas, pojeftinio je na benzinskim stanicama u Srbiji od dva do tri i po dinara po litru.

Kako "Novosti" saznaju, radi se o takozvanom sezonskom sniženju ovog goriva jer u zimskom odnosno letnjem periodu TNG ima različit odnos smeše butana i propana.

Tržište je dobro snabdeveno, cene TNG u regionu idu naniže jer je prošla i zimska sezona kada je potražnja veća. TNG se proizvodi i kod nas ali se znatno veće količine uvoze, što utiče i na cenu. Primetno je da cene benzina i dizela nekako idu gore-dole istovremeno, u paru, dok TNG ima neku "svoju politiku".

Sudeći prema velikoprodajnim cenovnicima, cene TNG će i ubuduće ići naniže. Isplativost korišćenja TNG u automobilima je na granici kada je cena auto-gasa 50 odsto od cene benzina. Sada je taj odnos u korist TNG pa vozači automobila koji koriste ovo gorivo, posle dužeg vremena, zadovoljno trljaju ruke.

I dalje nema mnogo zainteresovanih za ugradnju sistema za TNG u automobile, ali se znatno, poslednjih meseci, smanjio broj onih koji izgrađuju uređaje jer ne žele da, zbog neisplativosti, urade obavezni atest na pet godina.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu