Elektronsko izdavanje građevinskih dozvola - iKragujevac


Vesti

Za tri meseca o početka rada u Kragujevcu, regionalnom Centru za elektronsko izdavanje gradjevinskih dozvola upućeno je više od 60 pitanja.

Najveći broj odnosi se na tehničke nedoumice, elektronski potpis i pravna pitanja.

Centar za e-dozvole u Kragujevcu jedan je od pet regionalnih centara u Srbiji koji pružaju stručnu podršku podnosiocima zahteva, investitorima i nadležnim organima u sprovođenju sistema elektronskog izdavanja dozvola.

Sistem elektronskog izdavanja gradjevinske dozvole – centralna evidencija objedinjene procedure je novi način funkcionisanja javne uprave.

Zadatak Centra za elektornsko izdavanje dozvole je da bude stručna podrška podnosiocima zahteva, imaocima javnih ovlašćenja, nadležnim organima, lokalnoj administraciji, javnim preduzećima i institucijama koje su uključene u objedinjenu proceduru za izdavanje elektronske dozvole.

Svi dokumenti u proceduri elektronskog izdavanja dozvole moraju da budu elektronski potpisani, čime se smanjuje mogućnost zloupotrebe.

Elektronska procedura izdavanja dozvola treblo bi da u potpunosti zameni praksu predaje dokumentacije na papiru, a omogućeno je praćenje toka rešavanja zahteva, jer podnosilac i institucije uključene u proceduru dobijaju e-mail obaveštenja o statusu predmeta.

Saveti i tehnička podrška su besplatni, a Centar se nalazi u prostorijama Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu