Nagrade za učesnike "Pobedi dijabetes" - iKragujevac


Vesti

Na likovnom i literarnom konkursu Crvenog krsta povodom Svetskog dana zdravlja od preko 300 pristiglih radova učenika osnovnih i srednjih škola odabrano je 6.

Za nagrađene učenike i njihove nastavnike i roditelje danas je organizovan prijem u Svečanom salonu zgrade Gradske uprave. Tema ovogodišnjeg obeležavanja Svetskog dana zdravlja bila je "Pobedi dijabetes", a učenici su kroz likovne i literarne radove predstavili svoje viđenje zdravih stilova života. Grad Kragujevac podržava edukaciju mladih o značaju očuvanja zdravlja, pa su nagrađeni dobili tablet računare za najuspešnije radove.

Na konkurs Crvenog krsta stiglo je više od 300 radova učenika osnovnih i srednjih škola, a najveći utisak na članove komisije ostavila je priča Igora Jovanovića, učenika Prve tehničke škole koji je dobio i knjigu Nika Vujičića. Crveni krst u Kragujevcu već dugo radi na edukaciji mladih o zdravlju i zdravim stilovima života, ali i u drugim oblastima, kao što su humanost, bezbednost u saobraćaju i volonterski rad.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu