AKCIJA U TOKU: Policija juri aktiviste pojedinih stranaka koji vrbuju i podmićuju glasače! - iKragujevac


Vesti

Zbog nepravilnosti biće ponovljeno glasanje u Beloševcu i u Petrovcu, koje je raspisano za subotu, koje će umnogome odlučivati o sazivu gradskog parlamenta u Kragujevcu.

Na osnovu obrađenih podataka sa 164 biračkih mesta u Kragujevcu na kojima je glasalo 90.060 birača (58,39 odsto) od ukupno 154.277, lista Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje osvojila je 34,05 odsto glasova, saopštila je Gradska izborna komisija Kragujevca.

Prema rezultatima koje je saopštila Gradska izborna komisija, lista „Boris Tadić – Za naš grad – SDS“ prešla je cenzus sa 5,03 odsto glasova i najviše bi mogla da izgubi na ponovljenom glasanju.

SPO-LDP (4,78 odsto) i Grupa građana „Slađan Rakić – Kragujevačka inicijativa Eko park“ (4,56), nastavljaju intenzivnu kampanju, jer su na granici prelaska cenzusa.

Prema informacijama sa terena stranke koje su blizu prelaska cenzusa kupuju glasove.

Pojedini stranački aktivisti potkupljuju glasače, a kako saznajemo glas vredi od 300 do 1000 dinara.

Policija radi na ovom nesvakidašnjem slučaju.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije, onima koji potkupljuju ili obećavaju bilo kakvu nagradu ili korist, kao i onima koji to zahtevaju ili prime, zarad glasanja ili neglasanja na izborima, preti novčana kazna i zatvor od 3 meseca do pet godina.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu