PRIJAVITE SE ZA NAJLEPŠU MASKU: Đurđevdanski dečji karneval - iKragujevac


Vesti

Povodom Dana grada, 6. maja, Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ organizuje jedanaesti „Đurđevdanski dečji karneval“. Ovaj karneval postao je tradicionalno najlepša zabava za mališane, ali i za roditelje, vaspitačice i učitelje, koji sa decom u obdaništima i osnovnim školama aktivno učestvuju u izradi maski. 

Osim revijalnog, karneval ima i svoj takmičarski deo za pojedinačne, kolektivne i porodične maske, a najviše se boduju maštovitost i kreativnost u izradi. Svake godine gradske ulice su prekrivene raznobojnim cvetovima od papira, pčelicama, leptirima, buba-marama, venčićima od đurđevdanskog cveća kao i brojni drugi junaci dečjih bajki i crtanih filmova, pa stručni žiri uvek ima težak zadatak da odabere najoriginalnije i najkreativnije maske.

Na Dan grada, Đurđevdan, od 12 časova, hiljade mališana, uz bučnu i veselu muziku, prošetaće Glavnom ulicom, od raskrsnice kod Velikog parka, do centra grada u pešačkoj zoni, gde će biti postavljena bina. U koloni, najmlađi učesnici su predškolci iz ustanove, „Nada Naumović“, „Đurđevdan“, „Globe“, Obrazovno kulturna zajednica Roma „Romanipen“, Dečji hor “Amadeus”, plesne škole “Fiesta“, “La Luna”, “Link”, “Dolls” i “Ritmiko”, deca iz kragujevačkih osnovnih škola, koja su pripremila koreografije sa instruktorima iz plesnih škola, kao i podmladak svih sportskih klubova i privatnih školica košarke, borilačkih sportova i plivanja.

Posle defilea, na bini „kod Krsta“ biće organizovan program namenjen deci, u okviru koga će učestvovati i najmlađi kragujevački hor “Amadeus” i plesne škole, koje se nadmeću u igračkim egzibicijama. Prijavljeni učesnici se takmiče za najbolje porodične, grupne i pojedinačne maske, a stručni žiri nagrađuje najkreativnije i najoriginalnije kostime prilagođene dečjem uzrastu.

Svi koji žele da se takmiče za najlepšu pojedinačnu, grupnu i porodičnu masku, treba da se prijave u Turistički informativni centar u ulici Dr Zorana Đinđića broj 11, na platou Robne kuće, ili na brojeve telefona: 034/335-302 i 034/301-306.

 

izvor: GTO Kragujevac
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu