KG: Školski Olimpijski plamen - iKragujevac


Vesti

Plamen X Školskih olimpijskih igara, koje će ove godine biti održane u Vranju, danas je prošao i kroz Kragujevac.

 Plamen je, na Letnjoj sceni u Velikom parku, preuzeo Miloš Karić, učenik Osnovne škole “Svetozar Marković“.  Prisutnim takmičarskim ekipama, đacima i sportskim radnicima, se u ime lokalne samouprave grada Kragujevca obratio Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za sport.

Velika je čast i zadovoljstvo što je Kragujevac domaćin Olimpijskog plamena koji ovih dana putuje po Srbiji. Grad Kragujevac je prošle i ove godine pokazao jasnu strategiju za razvoj školskog sporta i bio bi red da Kragujevac bude domaćin narednih školskih olimpijskih igara, kaže Nikola Urošević.

Srbijom putujemo sa idejom da širimo olimpizam, drugarstvo, sreću i zadovoljstvo među decom, da ih učimo da treba da poštuju sport, sportske terene i sportske drugare, poručio je generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije Borisav Stanković. 

Prve Olimpijske igre učenika Republike Srbije održane su u Kragujevcu, a plamen 10. jubilarnih Školskih olimpijskih igara krenuo je 1. aprila iz Sremske Mitrovice, koja je bila domaćin 2012.godine.

Na današnjoj svečanosti predstavljeni su pojedinci i ekipe koje su se plasirale za učešće na ovom najvažnijem školskom takmičenju i od 9. do 15. maja u Vranju boje Kragujevca braniće u deset disciplina. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu