NESVAKIDAŠNJE: Kragujevački INAT vredan 100.000 dinara - iKragujevac


Vesti

"Inat” je pojam koji je teško racionalno objasniti, a koji se svodi na isterivanje kaprica i svojevrsno protivljenje koje može biti aktivno u smislu otvorenog otpora ili pasivno u smislu neke zakulisne radnje.

NEVEROVATNO: Cerada "ruši" gradsku tržnicu u Kragujevcu

Nedavno je u JKP "Gradske Tržnice" u Kragujevcu održana licitacija tezgi, ništa neobično, ništa značajno.Dakle, svaki od zakupaca vrši licitaciju tezgi na godišnjem nivou, međutim u normalnim okolnostima licitacija predstavlja čistu formalnost, tj. to je samo jedna pravna procedura koja mora biti ispoštovana.

Da u praksi to i nije baš slučaj, pokazao je kragujevački inat, naime jedan od zakupaca podigao je iz inata drugom zakupcu cenu tezge do neverovatnih 100.000 .Tipično srpski, nadmećivanje je trajalo nekih pola sata, licitacionom lestivicom od 500 dinara počela je igra nerava i završila se na gore pomenutoj ceni, da stvar bude još gora licitator koji je svesno "podizao" cenu je to pravdao rečima "Moramo se kockati".

Na kraju, inat je čudna stvar, iako definisana, mnogi smatraju da ona ne može imati svoji definiciju.To je sve do nas samih, koliko želimo da vodimo nešto do kraja, ili u fudbalskom žargonu koliko želimo da loptu držimo na našoj polovini terena? Ako ne rizikujemo ne možemo dobiti,  ako rizikujemo možemo izgubiti.Čudna je to filozofija, ili kako je to pričao Šopenhauer "Sudbina meša karte, mi igramo".

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu