KRAGUJEVČANI, PAZITE GDE IZLAZITE: Ovi kafići ne izdaju račune, konobari kradu, obezbeđenje bije - iKragujevac


Vesti

Krađa konobara i osoblja u ugostiteljskim objektima nije ništa novo. To je sastavni deo ugostiteljstva, ali se o tome takođe malo govori a još ređe piše u medijima.

Odraše nas konobari, nismo dobili šta smo naručili, nigde cenovnik nismo videli, a morali smo i da se pomučimo da dobijemo fiskalni račun. Ovako je sugrađanin našoj redakciji ispričao kako se proveo u kafiću na vrhu Glavne ulice.

Kako iKragujevac saznaje kafići u samom centru Kragujevca ne izdaju fisklane račune. Javio nam se sugrađanin koji kaže da obezbeđenje kafića tuče omladinu ukoliko insistiraju da im se dostavi račun. Kako kaže naš sagovornik čak i nemaju kasu.

Neki od najčešćih načina na koji ugostitelji izbegavaju izdavanje fiskalnog računa gostu je da daju papir koji veoma liči na fiskalni račun, da je zaglavlje u kojem bi trebalo da stoji ime firme izbrisano, ili se koristi izgovor “kasa trenutno ne radi”. Takođe, trgovci i konobari često pribegavaju strategiji duplog korišćenja računa, jer retko ko obraća pažnju na vreme koje piše na računu.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu