ZLATA VREDAN KRAGUJEVČANIN: Filip Kostić ide u Liverpul za TRIDESET MILIONA EVRA, a evo koliko dobija Radnički! - iKragujevac


Vesti

Prema Informerovim saznanjima, engleski klub platiće "švabama" za Kostića od 25 do 30 miliona evra, a onda bi, prema pravilima FIFA o "solidarnim doprinosima", Kragujevčani dobili čak 600.000 evra!

Za klub koji će na kraju sezone ispasti iz Prve lige Srbije i koji je u dugovima od dva miliona evra bio bi to dar s neba.

FIFA, naime, nalaže da od svakog transfera pet odsto ukupne vrednosti odlazi bivšim klubovima fudbalera koji je prodat.

Holandski Groningen platio je Filipa Kostića 1,25 miliona evra, a onda je odlukom stručnog štaba srpski fudbaler gotovo sezonu proveo u mladom timu.

Međutim, usledila je fantastična sezone posle koje se Kostić i te kako isplatio "ponosu severa". Pomogao je klubu da izbori Ligu Evrope, a onda je otišao u Štutgart za šest miliona evra i klauzulu da Groningenu pripada 15 odsto od naredne prodaje.

Ako Kostić pređe u Liverpul za 30.000.000 evra, holandskom klubu pripašće najmanje 4,5 miliona.

U Kostićevom slučaju ta suma iznosila bi čak 1.500.000 evra. Dalje, tih pet odsto svi bivši klubovi dele srazmerno vremenu koje je igrač proveo kod njih. Kostić je tri godine bio profesionalac Radničkog, zatim je dve sezone igrao za holandski Groningen, a poslednjih godinu i po je član Štutgarta.

Dakle, Radničkom bi od 1,5 miliona evra proporcionalno pripalo oko 40 odsto, odnosno oko 600.000 evra.

Generalni sekretar Kragujevčana Darko Bradonjić ne krije da bi taj novac mnogo značio budućem trećeligašu.

- Naš klub je dužan skoro dva miliona evra, pa bi nam tih 500.000 ili 600.000 značilo neopisivo mnogo. Videćemo hoće li doći do transfera, jer sam pročitao u nemačkim medijima da je problem engleska radna dozvola. Navijamo da Filip pređe u Liverpul za 30 miliona evra, a ako može i za veću sumu - uz osmeh kaže Bradonjić.

Radnički 1923 prodao je Filipa Kostića holandskom Groningenu u junu 2012. godine za 1,25 miliona evra i 10 odsto od narednog transfera. Kad je reprezentativac Srbije u leto 2014. prešao u Bundesligu, Štutgart ga je platio šest miliona evra. Već tad je Radnički zaradio dodatnih 600.000 evra.

- Nije nam još isplaćen sav novac, ali tačno je da nam sleduje 10 odsto. Šta da vam kažem osim da je to jedan od igrača koji se najviše isplatio Radničkom u istoriji. Da mu podignemo bistu ispred stadiona! - dodaje sekretar Bradonjić.

Ukoliko Kostić narednog leta završi na "Enfildu", onda ćemo u Liverpulu imati pravu srpsku koloniju, kakva dosad nije postojala ni u jednom premijerligaškom klubu. Klop, naime, planira da s pozajmice vrati Lazara Markovića, kao i Marka Grujića.



KOLIKO ĆE RADNIČKI ZARADITI NA KOSTIĆU
1.250.000e
Kostić prodat Groningenu
600.000e
10% kad je Groningen prodao Kostića Štutgartu za šest miliona evra
600.000e
Procenat od "solidarnih doprinosa" ukoliko Štutgart proda Kostića Liverpulu za 30 miliona evra
UKUPNO: 2.450.000e 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu