NESVAKIDAŠNJA PREVARA U KRAGUJEVCU: Pogledajte šta je učinio "idealan" zakupac stana - iKragujevac


Vesti

Kako iKragujevac saznaje pre par nedelja u stambenom kompleksu Smallville, dogodila se nesvakidašnja malverzacija. 

Naime, muškarac u kasnim tridesetim je zakupio namešten stan od starije gospođe na 5 dana, zbog kako saznajemo "poslovnih" obaveza. 

Za tih 5 dana skroz je uredio stan po njegovom ukusu, ispraznio je stan. Mislite šta će mu prazan stan? Ne, njemu su bile potrebne samo stvari. 

Objavio je oglas u kome piše da prodaje stvari, hitno. Na oglas mu se javio Čačanin i pao je dogovor. Došao je po stvari, koje je platio samo 450 evra. Potom je zatražio od Čačanina telefon da obavi hitan poziv, da bi po navici prisvojio i njega i pobegao. 

Protiv zakupca je podneta krivična prijava. 

Često se u praksi dešava da zakupodavac izda svoju nekretninu u zakup zakupcu a pri tome ne samo što sa istim ne sačini Ugovor o zakupu, već NE UTVRDI NI NJEGOV IDENTITET (na osnovu važeće lične karte ili pasoša). Dešava se da zakupac koji uzima u zakup NAMEŠTENU NEKRETNINU u poslednjem mesecu zakupa hoće da napravi ,,štetu" zakupodavcu i pobegne, pa mu tom prilikom uzme stvari iz stana (u manjem ili većem obimu) a kada to primeti zakupodavac može samo da prijavi i podnese prijavu nadležnim organima (MUP-u ili javnom tužilaštvu) protiv N.N. izvršioca jer prilikom izdavanja nije utvrdio identitet zakupca. Prilikom primo-predaje nekretnine obavezno sačiniti zapisnik o primo-predaji gde će biti tačno navedeno šta je od stvari i predmeta ostalo u nekretnini i u kakvom je stanju nekretnina. Ovaj zapisnik potpisuju zakupodavac i zakupac.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu