KG: Subvencije za osiguranje useva, plodova i domaćih životinja - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće donelo je Odluku o raspisivanju javnog poziva radi nadoknade dela troškova za osiguranje useva, plodova i domaćih životinja za područje grada Kragujevca za 2016. godinu. U budžetu grada za te namene opredeljeno je 2.000.000 dinara.

Razlozi za donošenje ove odluke sadržani su u potrebi da se kroz podsticajna, bespovratna sredstva usmerena ka poljoprivredniku, podstiče produktivnost poljoprivredne proizvodnje u skladu sa Programom mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja. Tekst Javnog poziva biće objavljen na zvaničnoj internet stranici i oglasnoj tabli grada Kragujevca kao i u mesnim kancelarijama.

Na sednici je doneta i odluka o objavljivanju Javnog poziva radi realizacije regresa dela troškova za prvo veštačko osemenjavanje krava i junica sa matičnim brojem. Za te namene u budžetu grada planirano je milion dinara odnosno 2000 po jednom priplodnom grlu. Cilj ove mere je očuvanje i povećanje broja krava i junica odnosno unapređenje proizvodnje mleka i junećeg mesa.

Gradsko veće donelo je Odluku o objavljivanju konkursa za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma u ukupnom iznosu od 1.200.000 dinara. Sredstva će korisnicima biti odobrena u iznosu od 240.000 dinara za nabavku građevinskog materijala ili opreme, a u cilju unapređenja ruralne ekonomije i kvaliteta života na seoskom području. Tekst ovog konkursa biće objavljen na zvaničnoj interent stranici grada Kragujevca.

Gradsko veće odobrilo je sredstva subvencija u iznosu od 6.288.888 dinara JKP ''Niskogradnja'' za izmirenje dela obaveza prema zaposlenima za period januar - maj 2015. godine koji su se izjasnili za sporazumni prestanak radnog odnosa. Takođe, na inicijativu JKP ''Niskogradnja'' Gradsko veće donelo je i odluku za produžetak roka poveravanja obavljanja komunalnih poslova, kao i radnog odnosa zasnovanog na određeno vreme za 83 zaposlena do 30. juna tekuće godine.

Nakon sprovedenog javnog poziva za finansiranje programa udruženja odnosno organizacija iz oblasti privrede, Gradsko veće donelo je odluku da se sredstva u iznosu od 2.500.000 dinara odobre Organizaciji za potrošače za finansiranje programa ''Unapređenje zaštite potrošača - Savetovalište za potrošače''. To je inače bila jedina prijava koja je stigla nakon javnog poziva i koja ispunjava propisane uslove.

Gradsko veće donelo je i odluku o raspisivanju Oglasa za drugi krug javnog nadmetanja za zauzeće javne površine za postvaljanje bašte tipa ''A'' na 20 lokacija u gradu: u ulici Lole Ribara, Kralja Petra I, ulici Miloja Pavlovića, plato hotela ''Zelengora'' i ulici Branka Radičevića.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu