Kragujevčaninu - Đorđu Joksimoviću, ni posle godinu dana nisu vraćena deca - iKragujevac


Vesti


Od Kragujevca do Beograda otac tri devojčice, Đorđe Vuksanović pešačio je celu noć kako bi vrh države pitao kada će mu biti vraćena deca koja su mu pre godinu dana oduzeta.

Otac troje dece Đorđe Joksimović hodao je 130 kilometara, celu noć, da bi od nadležnih u Beogradu dobio odgovor kada će videti svoje ćerke. One su mu oduzete pre tačno godinu dana, kada mu je žena odvezena u bolnicu, a on se nije zatekao kod kuće.
“Ja sam radio… Nisam bio kući, nisu me našli, što su bili dužni za 24h. Ja sam stigao pre 24h, a u tri sata je centar bio zatvoren. Meni je doslovce direktor Centra za socijalni rad rekao da dok je on živ ne mogu da dobijem decu nazad”, kaže Đorđe.
Joksimović je, zbog oduzimanja dece, tužio Centar za socijlani rad.
U Ministarstvu za rad i socijalna pitanja, ponovili su mu stari odgovor, da ne mogu da pomognu, dok traje sudski proces. Za N1 iz Ministarstva odgovaraju da je njihova Komisija utvrdila da za ugrožavanje prava dece u porodici Joksimović nije odgovorno siromaštvo, već je reč o roditeljskoj nekompetentnosti, koja se ogledala u grubom kršenju roditeljskih prava i obaveza.
Zato se Đorđe uputio dalje u zgradu Vlade, kod premijera Srbije. Pošto je predao pismo, posle svih pređenih kilometara, umesto odgovora, sačekala ga je još jedna prepreka – procedura.
Ispred zgrade Vlade već danima se gotovo istovremeno održava nekoliko različitih skupova, ali nema mesta za oca troje dece Đorđa Joksimovića. Njemu je obezbeđenje reklo da ukoliko u Nemanjinoj želi da sačeka odgovor premijera to najpre mora da prijavi policiji.
Policiji je prijavio. I nastavio da čeka – na odgovor i na povratak devojčica u porodični dom.
“Deca su u hraniteljskoj porodici u Topoli, viđam ih, ljudi su dobri prema deci, ali oni nisu pored mene, džabe sve”, kaže Joksimović i dodaje “Sve je lepo kad se sretnemo, ali kad se rastajemo, žalosno…”
A tu žalost jedino može da prekine ili produži odluka Suda. Ipak zasad nema naznake kad će presuda biti doneta, a za to vreme Đorđe Vuksanović je četvrti put prepešačio maršutu od svog doma u Kragujevcu do sedišta Vlade u Beogradu
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu