Ove dve stavke nam bankomati mogu naplatiti, BEZ NAŠEG ZNANJA - iKragujevac


Vesti

Pojedine banke naplaćuju podizanje keša na drugim bankomatima do 2%, ali postoji minimum koji morate platiti i pri manjim iznosima, pa se tako desi da najčešće za podizanje hiljadarke dajemo 250 dinara.

Najbolje svojom debitnom karticom podizati keš na bankomatu banke koje koristite, bez provizije, ali nekad, u žurbi, ili fizičkoj udaljenosti bankomata, odlučimo se da novac podignemo "sa tuđe banke". Tu uslugu minimalno plaćamo 50 dinara, a uglavnom se uzima 1, ili 2 odsto od iznosa. Međutim, s obzirom da na nekim bankomatima taj minimum iznosi od 90 do 250 dinara, znači da možemo da platimo i četvrtinu iznosa koji podižemo. Caka je i u tome što to kolika je provizija, bankomat ne pokaže, pa uglavnom iznos saznamo tek kada proverimo stanje svog računa.

Provera stanja na računu, na bankomatima banke koju koriste, ne mora, i nije uvek besplatna. Iako pojedine naplaćuju 15, ili 20 dinara, fer je da znate da li vas ova navika može koštati ili ne, čak i sitno. Ako proveravate na drugim bankomatima stanje na vašoj kartici, to može biti i duplo skuplje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu