Pazite od koga kupujete stan! U naselju Erdoglija očajna situacija - iKragujevac


Vesti

Stanovnici kragujevačke stambene zgrade, u naselju Erdoglija, sedam godina žive u stanovima punim vlage.

Zbog nepravilno nadograđenog petog sprata, njihovi stanovi na četvrtom propadaju. Stanari su više nego očajni jer pojedine sobe, zbog prevelike vlage, ne mogu više ni da koriste.

Voda koja kaplje sa plafona je za stanare zvuk koji godinama danonoćno slušaju. Ni slutili nisu da će privatni investitor da prekrši najbitnije stavke sklopljenog ugovora. Miris vlage, zidovi s kojih spada farba prizor je koji je zavladao umesto sveže okrečenih zidova. Kao predsednik Skupštine stanara Kragujevčanin Srboljub Srejić oseća ogromnu odgovornost.

“Sa druge strane sam potpisnik ugovora izložen pritiscima stanara. Mi smo sve preduzeli da vaj problem rešimo na najkorektniji način u okviru prava i građevinske struke. Moj osećaj je da ne kažem, da ne upotrebim tešku reč, veoma loš, užasan, to utiče na moje zdravlje”, kaže Srboljub Srejić, Erdoglija, Kragujevac.

Iako doneta u korist stanara, sudska presuda ne precizira rok do kojeg bi privatni investitor trebalo da ispravi nanetu štetu. Investitor se brani upotrebnom dozvolom dok stanari nemaju načina da se odbrane od propadanja njihovog životnog prostora.

Za vreme velikih kiša i snega stnari su primorani da se odsele na neko vreme zbog jakog prokišnjavanja i nepodnošljive vlage.

“Ne može da se diše, nema šanse. Otvaraju se svi prozori da se promaja. I ne može da se spava, da se opstane u toj prostoriji. Ja sam tri noći, kada su bile padavine od 4. do 10. januara, tri noći nisam spavao, dežurao sam dok su bila intezivna kapanja sa plafona i zidova”, kaže on. 

U stanu porodice Gmitrović situacija je identična. Višegodišnji problem ih je doveo do očaja.

“Padaju kapljice. Tu stavim korito. To pada i to kao da si napolju, negde u nekoj prirodi. To samo viče klok, klok. Kada je bilo letos na četrdeset stepeni, jača je kiša pala znači to je samo Bogu plakati. 

Investitor Zoran Ristić, vlasnik preduzeća „Tehnik“, nije želeo da priča sa nama na ovu temu. 

Vlaga prisutna u stanovima četvrtog sprata doprla je i sprat niže. 

Izvor: B92

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu