U Kragujevcu stanje stabilno, sve službe dežuraju 24 sata - iKragujevac


Vesti

Iako je na teritoriji Kragujevca situacija stabilna, sve službe dežuraju 24 sata i u punoj su mobilnosti, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije grada Kragujevca na kojoj je razmatrano stanje u gradu između dve sednice.

U tom periodu Suituacioni centar primio je samo dva poziva koji se odnose na neprohodne kanale pored puta.

Stanje je redovno i u preduzeću JKP „Vodovod i kanalizacija“ koje nije imalo nikakve intervencije, a akumulacije Gruža i Grošnica su u granicama normale.

– Stanje na teritoriji Šumadije je stabilno, a pripadnici Uprave za vanredne situacije i Policijske uprave su i dalje u pripravnosti – kazao je načelnik Zoran Kočović.

Specijalizovani tim za spašavanje na vodi i pod vodom iz Novog Sada, koji je bio smešten u Kragujevcu, na osnovu naređenja Republičkog štaba za vanredne situacije upućen je jutros u Zaječar sa kompletnom formacijskom opremom. Vojska Srbije sa mehanizacijom, koja je juče raščišćavala korito Uglješnice, u kasarni „Milan Blagojević“ čeka dalja uputstva.

Članovi Štaba za vanredne situacije naložili su JKP „Čistoća“ da snimi stanje u ulicama Debeljačka, Sime Mrakovića i Natalije Nana Nedeljković i da se u skladu sa situacijom na terenu prokopaju kanali.

Sve komunalne usluge odvijaju se u kontinuitetu, grad je uredno snabdeven vodom, strujom i grejanjem, javni gradski prevoz odvija se bez problema i zastoja.

Donet je i zaključak da se u cilju prevencije angažuje firma „Vodomont“ i snimi stanje u Erdoglijskom potoku. Sledeća sednica Štaba za vanredne situacije zakazana je za sutra u 10 sati.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu