"FIJAT" IMA BUDUĆNOST U SRBIJI: "Nisu oni došli da ostave praznu fabriku" - iKragujevac


Vesti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je uveren da će Fijat ostati u Srbiji i da će zaposleni u toj fabrici imati posao i u budućnosti.

 

- Oni nisu učestvovali u tako velikoj investiciji da bi ostavili praznu fabriku. Verujem da će kragujevački radnici imati posao i u budućnosti - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

On je izrazio nadu da će biti prilike za razgovor sa rukovodstvom Fijat grupe, pre svega Alfredom Altavilom, o tome da li su oni zainteresovani za proizvodnju drugog modela automobila ili ne.

Ne želeći da otkriva detalje ugovora, premijer je istakao da je Srbija svoje finansijske obaveze prema toj fabrici ispunila, a vlada će uskoro početi i radove na izgradnji dela puta koji povezuje Kragujevac sa Koridorom 10. 

- Mi ćemo i tu obavezu da ispunimo, i vrlo brzo krećemo sa radovima, u martu, i to ćemo da završimo - rekao je Vučić.

On je naglasio da je kompanija Fijat za nas veoma važna i da je Srbija ispunila sve finansijske obaveze prema njima, koje su, kako je rekao, bile "veoma, veoma kompleksne". 

- Ne želim da govorim o tom ugovoru, niti o političkim konsekvencama i o tome za šta je sve to nekada nekome služilo. Sve to po strani, Fijat je za nas važan - zaključio je Vučić. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu