KC Kragujevac: Još radnih mesta za medicinske tehničare! - iKragujevac


Vesti

Zbog odlaska 7 medicinskih tehničara na rad u inostranstvu, Klinički centar u Kragujevcu zaposliće novih 15, a u toku je i interna prekvalifikacija tehničara opšteg smera u ovoj zdravstvenoj ustanovi. 

Kako je izjavio direktor Kliničkog centra prof. Dr. Predrag Sazdanović, u najavi je odlazak na rad u Nemačku ili Norvešku još 25 medicinskih sestara i tehničara, ali je najveći problem što odlaze najiskusniji.

OVO JE OMILJENI LEKAR KRAGUJEVČANKI (foto)

Kadrovski udar je u toku u Kliničkom centru u Kragujevcu, ocenjuju u ovoj zdravstvenoj ustanovi, posebno zbog odlaska medicinskih sestara i tehničara sa srednjim obrazovanjem, ali i sa iskustvom.

Zato je raspisan konkurs za prijem 12 medicinskih tehničara sa srednjim obrazovanjem i tri sa višim.

Odliv ove struke i to u većem broju se nastavlja, a već je najavljuje odlazak 25 medicinskih sestara i tehničara u inostranstvo.

NEVEROVATNA NOVINA U KC KRAGUJEVAC

Direktor Kliničkog centra kaže da će biti spremni i na ovaj udar, jer je racionalizacija već uradjena u januaru a zapošljavanje će biti moguće do broja koji je odredilo Ministarstvo zdravlja.

I nedostatak lekara specijalista na pojedinim klinikama kadrovski treba da se reši, kažu u Kliničkom centru, jer će u naredne dve-tri godine, veći broj otići u penziju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu