HULIGANI MU SMRSKALI OKO: Mladi kragujevački košarkaš i dalje se bori za vid - iKragujevac


Vesti

Velika nada srpske košarke Julian Bogdanović (21) još se bori za vid. Nekadašnji vođa tima danas bije bitku za zdravlje i za oko koje mu je na ulici smrskao pijani mladić.

Sve se desilo 25. oktobra 2014. godine, nedelju dana od mog dolaska iz Češke. Igrao sam za klub Brno u prvoj ligi. Šetajući u Kragujevcu sa drugarom u Karađorđevoj ulici, primetili smo grupu mladića koja pretura kontejnere nasred ulice.

Jedan im je prišao i pitao „šta gledaju“.

- Uhvatio me je za jaknu, nisam mogao da se otrgnem... Video sam da su pijani i da jedan ima nož. Moj drugar je pobegao. Oborili su me na asfalt i onda sam video ruku u plavoj jakni koja drži nož... S leđa sam dobio udarac usred oka. Otad ne vidim na desno oko - priča Bogdanović.

Zbog krvarenja je čekao više od mesec na prvu operaciju. Imao je još jednu u Belgiji, koja je koštala 6.000 evra. Tamo je lekar uspeo da razbijenu dužicu sastavi iz delova. Ali je počeo da atrofira očni nerv.

- Preko interneta smo došli do klinike „Alloplant“ u Rusiji, u gradu Ufa. Upoznali smo doktora Ernsta Muldaševa, koji je lečio i ćerku Mihaila Gorbačova. Imao sam dve operacije. Ugrađen mi je „alloplant“, koji privlači matične ćelije iz organizma, i onda ga regeneriše. Treba mi najmanje pet operacija - priča Julian.

Operacije su koštale 6.500 evra. Pomogla je fondacija Nataše Kovačević, košarkašice koja je u saobraćajci ostala bez noge, ali i Dragan Đilas. Sledeća operacija je zakazana za 10. april. Potrebna mu je pomoć za put u Rusiju.

 

Izvor:Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu