DIREKTOR RTS-A: Ne razbacujemo vaših 150 dinara - iKragujevac


Vesti

Znamo da je za veliku većinu vas 150 dinara mnogo novca. Zato vas molim da nam verujete da ga ne razbacujemo", poručio je Bujošević.

Novcem koji dobije od Vas RTS finansira svoj program, oko 12.000 sati novog programa godišnje, na Prvom i Drugom kanalu, dakle, bez sadržaja koji emitujemo na Satelitskom programu i Trećem kanalu. Toliko novog programa nema ni 70 kablovskih kanala zajedno.Samo na RTS-u možete da pratite Olimpijske igre, svetska i evropska prvenstva, takmičenja u kojima učestvuju naši sportisti i samo na njemu možete uživo da pratite koncerte iz njujorške Metropoliten opere.

Od šest časova ujutro do ponoći na Prvom programu RTS-a ima samo tri sata repriznog programa. To su naše stare serije, koje i dalje imaju najveću moguću gledanost. Imamo manje repriza od velikog britanskog Bi-Bi-Sija, čiji je budžet više od pedeset puta veći od našeg.

Najveće izdatke imamo za sportski program i proizvodnju domaćih serija. Međutim, mi nećemo odustati od prenosa takmičenja naših reprezentacija i naših najuspešnijih sportista i kada za prenos budemo plaćali više nego što možemo da zaradimo na reklamama. A, nažalost, prenosi najčešće više koštaju nego što može da se na njima zaradi.

Pretpostavljam da ne znate da Srbija ne može da dobije nijedno takmičenje, poput ovog Prvenstva Evrope u vaterpolu, ako RTS nema i ljude, i znanje, i opremu da to uradi po najvišim evropskim standardima. Zato RTS mora da ima i ljude, i opremu, koje plaća iz onih 120 dinara. A RTS i jeste jedina televizija koja ima i takve ljude, i takvu opremu, pa stoga jedina može i da prenosi i paradu priređenu u čast dolaska predsednika Putina, i vežbu "Štit", i zasedanje OEBS-a.

Nećemo odustati ni od proizvodnje domaćih serija, koje mogu da se isplate tek posle treće ili četvrte reprize. Time pomažemo i našoj filmskoj industriji, rediteljima, glumcima, scenaristima, snimateljima, montažerima..

Dajući novac RTS-u, Vi čuvate nacionalno blago, rekao je Bujošević.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu