Saznajte novosti sa današnje sednice Gradskog veća! - iKragujevac


Vesti

Spremili smo Vam najnovije informacije sa sednice Gradskog veća.

Gradsko veće je na danas održanoj sednici utvrdilo nacrt odluke o zaduživanju grada Kragujevca za finansiranje deficita tekuće likvidnosti u iznosu od 220 miliona dinara i uputilo ga Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje.

Odobornicima gradskog parlamenta dostavljene su i odluka o eksternoj reviziji završnog računa budžeta grada za 2015., zatim, izmene i dopune programa poslovanja Dirkecije za urbanizam, kao i godišnji finansijski plan Ustanove Spomen park "Kragujevački oktobar" za tekuću godinu.

Gradsko veće dalo je i saglasnost na zaključenje ugovora o obezbeđivanju sredstava za vršenje osnivačkih prava nad Domom zdravlja i Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, a za te namene u budžetu grada opredeljeno je 14 odnosno deset miliona dinara.

Na današnjoj sednici usvojena je odluka o objavljivanju stalno otvorenog konkursa za prijavu predloga projekata udruženja/organizacija iz oblasti privrede u cilju dodele sredstava iz budžeta za 2016. godinu, koji su od značaja za grad Kragujevac.

Stalno otvoreni konkurs će biti objavljen na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca.

Data je i saglasnost na zaključenje Aneksa II Sporazuma o članstvu zaključenog između Grada Kragujevca i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj kojim će se važenje i obnavljanje Sporazuma ograničiti na dve godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu