SILIKONI sve jeftiniji i popularniji u Kragujevcu?! - iKragujevac


Vesti

 Cene plastičnih operacija padaju, a broj urađenih intervencija raste bez obzira na nezaposlenost i nemaštinu.

Cene estetske hirurgije u Srbiji sve su niže, pa se bujne grudi na “plastičnom tržištu” mogu ugraditi već za 1.500 evra, dok se cene uvećavanja usana kreću od 200 do 500 evra, što je mnogo jeftinije nego ranije. Svaka deseta Kragujevčanka je "ulepšala" svoj izgled silikonima. Popularnije je uvećavanje usana od bujnih grudi, mada ni oni ne zaostaju puno.

Sve je veći broj Kragujevčanki koje se odlučuju na povećanje poprsja kako bi postalo što bujnije. Pacijentkinje su uglavnom devojke ili sredovečne žene, koje nezadovoljstvo fizičkim izgledom žele da poprave uz pomoć hirurškog skalpela. 

Najpopularniji su svakako implantati koji sadrže silikonsko punjenje iako su od 1992. do 2006. godine bili zabranjeni zbog mogućih komplikacija koje se dešavaju ukoliko implantat procuri.

Današnji hirurzi se “zaklinju” u kvalitet svojih silikona. Ipak, kako biste bili sigurni da su rizici zaista minimalni, raspitajte se o vrsti silikona koji vaš doktor koristi. 

Od veličine ožiljka koji ostaje zavisi i cene estetskog zahvata, pa se za submamarnu metodu mora izdvojiti od 1.500 do 2.000 evra, dok je pazušni pristup nešto skuplji i može se uraditi već za 2.250 evra.

Kad govorimo o uvećanju usana, isto kao i kod grudi, postoje razne metode da dođete do željenih rezultata. Uvećanje se vrši pomoću prirodnih ili sintetičkih materijala. Što se tiče prirodnih materijala, žene se najčešće odlučuju na ubrizgavanje sopstvene masti, što je intervencija koja košta oko 250 evra, dok su sintetička punjenja dostupna u raznim oblicima, a najpopularniji su hijaluron, kolagen i silikon koji vas mogu koštati od 200 do 500 evra.

Većina žena odlučuje se na operaciju zbog nedostatka samopouzdanja i ličnog nezadovoljstva sopstvenim izgledom. Međutim, pitanje je koliko hirurške intervencije mogu da pomognu u poboljšanju mentalnog zdravlja i da li veće grudi donose i veće zadovoljstvo životom. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu