Kragujevac: Ima nade za kulturu! - iKragujevac


Vesti

Kragujevac ulaže meksimalne napore da ljude i decu vrati u muzeje.Imajući u vidu promenu cena na tržištu i malu potražnju za muzejskim izdanjima, cene kataloga znatno su snižene u skladu sa stvarnom cenom troškova pripreme i štampe - saopštilo je Gradsko veće.

Zbog slabe posete muzejima, čelni ljudi ovih institucija i kragujevačka gradska vlada, odlučili su da uvedu neka pojeftinjenja, i prvi put godišnju kartu za učenike osnovnih i srednjih škola za samo 100 dinara!
Na sednici kragujevačkog Gradskog veća, lokalni većnici dali su saglasnost na Odluku o cenama usluga Narodnog muzeja.

– Imajući u vidu promenu cena na tržištu i malu potražnju za muzejskim izdanjima, cene kataloga znatno su snižene u skladu sa stvarnom cenom troškova pripreme i štampe. Umesto nekadašnjih 300, 240 i 200 dinara katalozi, u zavisnosti od dimenzija, koštaće 100 i 150 dinara. Komplet razgledinca moći će da kupi za 100 dinara dok će pojedinačno koštati 20 dinara – saopštilo je Gradsko veće.
Cene ulaznica neće biti promenjene. Za pojedinačne posete biće 100 dinara, s tim što je za grupne predviđeno i deset odsto gratis ulaznica.

Prvi put biće uvedena i kategorija godišnje karte za učenike osnovnih i srednjih škola po ceni od 100 dinara, takođe uz 10 odsto gratis ulaznica.

Poređenja radi, cena kuvane kafe u gradskim kafanama je od 60 do 80 dinara, espreso kafa košta prosečno 120 dinara, a autobuska karta u prvoj zoni 60 dinara. Minimalna cena dopune za pripejd mobilne telefone u Srbiji je 200 dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu