Knić: Prelaz preko mosta - igra sa životom! - iKragujevac


Vesti

Urušen seoski most otežava svakodnevni život meštanima Oplanića, Ljuljaka i Grivca, sela opstine Knić kod Kragujevca.

Stanovnici na sopstveni rizik prelaze preko mosta koji svakog trenutka može da se sruši i da ostavi sela odsečena od sveta.

Tri drvene grede su jedina potpora urušenom mostu. Mesecima stanovnici Oplanića, Ljuljaka i Grivca prelaze preko njega strahujući od najgoreg.

Nažalost, ni teški bolesnici ne mogu da dobiju zdravstvenu pomoć zbog ovog problema.

“Ni hitna pomoć neće da prođe ovde, da rizikuje, da upadne i da se desi šta može da se desi. I ne daj Bože da se nešto upali gore, vatrogasce možete samo da pošaljete avionom”, kaže Ljubiša Pajović iz Oplanića.

Narod kao da se igra ruskog ruleta, priča Dragan Mitrović, koji je postavio drvene grede kako bi gosti, koji su dolazili na svadbu njegovog sina, mogli da pređu most.

Tri meseca se za pomoć obraćaju opštini Knić.

“Niko ništa ne obraća pažnju. Niko ništa. Svi pričaju s tate na mamu, s mame na tatu. Niko iz opštine neće da se to organizuje”, ističe Mitrović.

Majke najviše strahuju kada tinejdžeri, zbog izlazaka u grad, kasno uveče prelaze most.

“Noćima ne spavamo. Odu na žurke, izlazak, imaju svakog petka, vikenda i onda je strašno nesigurno”, navodi Svetlana Jovanović iz sela Grivac.

Iz lokalne samopurave Knić kažu da je donet zaključak za hitno izrađivanje mosta, međutim, problem su vremenski uslovi.

“Imamo premer i predračun, imamo projekat. Angažovali smo i Vojsku Srbije koja je došla. Njihova tehnička jedinica iz Kraljeva, gde bi na ovom prostoru stavili jedan montažni most. Morali bismo ovaj most da srušimo dok ne uradimo novi”, navodi Predrag Rančić, direktor Fonda za nekategorisane puteve opštine Knić. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu