Stipendije za najbolje studente u Kragujevcu! - iKragujevac


Vesti

Ugovori o stipendijama bice im uruceni na svecanosti povodom obelezavanja Svetog Save.

Upravni odbor Fondacije za stipendiranje najboljih studenata Univerziteta u Kragujevcu, na osnovu raspisanog konkursa, doneo je odluku da u 2016. godini stipendira trinaest studenata sa 12 fakulteta kragujevačkog Univerziteta. 

Ugovore o stipendijama za 2016. godinu dobiće 13 najboljih studenata na svakom od fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, koji su ispunili uslove konkursa. Za stipendiju, koju svake godine dodeljuje kragujevački Univerzitet, mogli su da konkurišu studenti koji su upisali završnu godinu osnovnih akademskih i integrisanih akademskih studija, sa najmanjom prosečnom ocenom 8,50 i koji nisu obnavljali nijednu godinu.

Studentkinja poslovne ekonomije i menadžmenta na Ekonomskom fakultetu, Milena Mijatović sa prosečnom ocenom 10 jedna je od dobitnica ove značajne nagrade. Milena ističe da je veoma važno usavršavanje i u okviru vannastavnih aktivnosti. Kao stipendista Američke vlade jednu godinu studija provela je u Americi, a bila je i član letnje škole Ruske predsedničke akademije u Rusiji, gde je stekla vredna iskustva.

Na Fakultetu inženjerskih nauka jedna od najboljih na završnoj godini je i Nina Živanović, koja studira Vojno-industrijsko inženjerstvo. Sa prosečnom ocenom 9,90 ona privodi kraju osnovne studija.

Iako iznos ovih stipendija nije veliki, ovakav način afirmacije i vrednovanje njihovog truda, kako kažu studenti, daje im vetar u leđa da nastave sa usavršavanjem. Stipendije najboljim studentima će povodom obeležavanja Svetog Save dodeliti prof. dr Nebojša Arsenijević, rektor Univerziteta u Kragujevcu.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu