Formiran Savet gradonačenika Kragujevca! - iKragujevac


Vesti

Formirnje Saveta gradonačelnika Kragujevca, čija bi svrha bila da služi i pomogne svim budućim čelnicima grada u radu, bila je tema sastanka koji je upriličio prvi čovek Kragujevca Radomir Nikolić sa nekadašnjih gradonačelnicima.

Sastanku su prisustvovali Kamenko Sretenović, Predrag Galović, Srbolјub Vasović i Vlatko Rajković, dok je Živorad Nešić bio sprečen da dođe zbog zdravstenog stanja, a Verolјub Stevanović je van zemlјe. Nikolić je naglasio da će po povratku Verolјuba Stevanovića, inicirati razgovor o njegovom uklјučivanju u rad Saveta.

“Svako od vas obeležio je jedno vreme i stekao ogromno iskustvo koje treba poštovati. Takav Savet treba da se formira kako bi sadašnjim i budućim generacijama pomogao u planovima i strategijama. Poželјno je uklјučiti i nekadašnje saradnike bivših gradonačelnika i po potrebi delovati u proširenom sastavu”, rekao je Nikolić.

Inicijativu Radomira Nikolića za formiranje Saveta podržali svi prisutni bivši gradonačenici.

“Mi koji smo u ovom gradu proveli čitav radni i životni vek, imamo posebne emocije i nije nam svejedno šta će se događati. Postoji niz starih projekata koji nisu realizovani i za koje možemo da pomognemo da budu sprovedeni do kraja”, izjavio je Kamenko Sretenović.“Želimo da pružimo maksimalnu podršku, i da svojim delovanjem u Savetu vežemo lјude za Kragujevac. Najvažnije je to što Savet prevazilazi politička nadmudrivanja i pokazuje borbu za grad i Kragujevčane”, kazao je Predrag Galović.

Savet gradonačelnika imaće uticaj na kreiranje strategija u oblasti privrede, infrastrukture, polјoprivrede, kulture i sporta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu