Osnovna škola u Erdeču "Dositej Obradović" - dobija fiskulturnu salu - iKragujevac


Vesti

Učenici Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Erdeča, imaju mnogo razloga da se ove godine raduju novinama koje će se desiti u školi.

Gradsko veće je krajem prošle godine dalo saglasnost da se pokrene postupak javne nabavke za izbor idejnog rešenja, projekta za dobijanje gradjevinske dozvole i projekta za izvodjenje radova za izgradnju fiskulturne sale u toj školi.

Osnovna škola "Dositej Obradović", jedna je od najmladjih gradskih škola.

Kao samostalna obrazovna ustanova, počela je da radi 1989. godine.

Za sve ove godine, učenici su nastavu fizičkog izvodili napolju, a za nastavnike je veliki problem bio da časove organizuju u zimskim uslovima.

Zbog toga je vest o izgradnji sale primljena sa velikom oduševljenjem.

U školi ističu, da su deca, svojim dosadašnjim sportskim rezultatima, zaslužila da budu nagradjena boljim uslovima.

"Kažem to zaslužuju, zato što su u proteklom periodu, naši učenici imali dosta uspeha na takmičenjim koja se organizuju u okviru fizičkog vaspitnja. Nadam se da sada, kada budu imali bolje uslove, da će takvi uspesi biti još veći. Ono što je jako značajno je to, da celo ovo naselje, pa i okolna naselja, nemaju nijedan objekat ovakve vrste, tako da se nadam, da će, sem naših učenika, korist od ovoga imati i svi ostali gradjani", kaže Igor Janjić, direktor OŠ "Dositej Obradović".

Prema najavi fiskulturna sala biće moderna sa svim pratećim objektima, a u sklopu izgradnje sale, biće uradjena i trpezarija, kao i prostor za produženi dnevni borvak, koji škola do sada nije imala.

"Ovo je za nas jako bitno, jer smo u proteklom periodu imali osipanje učenika iz tog razloga, što učenici mladjeg uzrsta nisu imali gde da borve dok su im roditelji na poslu, pa su se odlučivali da odlaze u gradske škole. Ndam se da će izgradnjom ovog objekta ta tendencija prestati", kaže Igor Janjić.

Gradsko veće je krajem prošle godine, uz saglasnost da se krene u postupak za izgradnju fiskulturne sale u Erdeču, donelo odluku da se pod istim uslovima otvori postupak i za izgradnju sale u školi Živadinka Divac u Mesnoj zajednici Stanovo. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu