Gradsko veće: Između ostalog planira se izgradnja fiskulturnih sala - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće, pored ostalog, dalo je saglasnost na zaključenje Ugovora za rekonstrukciju dela vodovodne linije u ulici Dragoslava Srejovića i dela cevovoda na prelazu ispod Bresničkog potoka u Ilićevu.

Gradsko veće na danas održanoj sednici usvojilo je zaključke o pokretanju inicijativa za izradu Plana detaljne regulacije Dela naselja Desimirovac – potez Gluvać kao i Dela gradskog centra uz ulicu Branislava Nušića i Bore Stankovića. Pored toga, krenuće se i u postupak izmene i dopune Plana detaljne regulacije ”Tržnog centra Supernova” uz ulicu Kraljevačkog bataljona.

Data je i saglasnost na Program poslovanja javnog preduzeća Direkcija za urbanizam za 2016. godinu koji je upućen Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje. Saglasnost je data i za pokretanje otvorenog postupka javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izradu idejnog rešenja, projekta za dobijanje građevinske dozvole i projekta za izvođenje radova na izgradnji fuskulturne sale u osnovnim školama ”Dositej Obradović” i ”Živadinka Divac”.

Na današnjoj sednici, usvojena je i odluka da grad Kragujevac nastavi sa pružanjem finansijske pomoći za deset studenta iz Jerihona u Palestini koji studiraju na fakultetima kragujevačkog Univerziteta.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu