Zakazana 36.sednica Skupštine grada - iKragujevac


Vesti

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Milan Urošević sa zamenikom predsednika Slavicom Kominac održao je konsultacije sa šefovima odborničkih grupa, nakon kojih je za petak 25.decembar zakazao 36.redovnu sednicu gradskog parlamenta. 

Najvažnija Odluka koja će se naći pred odbornicima gradskog paralmenta na poslednjoj ovogodišnjoj sednici su predlozi Odluka o davanju saglasnosti na programe poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća za 2016.godinu.

Odbornici Skupštine grada razmatraće i predlog Odluke o proglašenju 2016.godne – Godinom Univerziteta i knjige u Kragujevcu. Predsednik gradske Skupštine Milan Urošević rekao je da se u narednoj godini navršava 40 godina od osnivanja Kragujevačkog Univerziteta, 170 čitališta i 150 godina od osnivanja biblioteke što su jubileji koje treba obeležiti na adekvatan način.

Grad Kragujevac ovom Odlukom otvara mogućnost da sve ove institucije tokom 2016.godine apliciraju posebnim programima prema lokalnoj samoupravi kako bi se afirmisale institucije visokog školstva, književno stvaralaštvo, knjižarska i izdavačka delatnost i njihov značaj za razvoj građanskog društva, nacionalni i kulturni identitet. Urošević je istakao da svi ti programi treba posebno da promovišu istorijski doprinos afirmaciji ovih vrednosti koji je Kragujevac dao kao zavičaj moderne srpske države.

Na poslednjoj sednici Skupštine grada Kragujevca u 2015.godini odbornici će se izjašnjavati i o predlogu Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja Roma za period 2015-2018.godine i predlogu Odluke o matičnim područjima na teritoriji grada Kragujevca kojih će biti 11.

Konsultacijama sa predsednikom i zamenikom predsednika Skupštine grada prisustvovali su predstavnici svih odborničkih grupa u gradskom parlamentu osim Demokratske stranke.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu