Kragujevac dobija četiri vatrogasna vozila - iKragujevac


Vesti

Svetska spasilačka organizacija doniraće gradu Kragujevcu i Upravi za vanredne situacije četiri specijalizovana kamiona sa pratećom opremom za reagovanje u vanrednim situacijama. 

Uz donaciju u vozilima, ova organizacija će sa svojim stručnim kadrovima održati i specijalizovana predavanja o korišćenju spasilačke opreme. U okviru spasilačke organizacije koju predstavljam, razmenjujemo iskustva i pomažemo službama za vanredne situacije u drugim zemljama – kazao je Kameron Blek sekretar svetske Spasilačke organizacije. Naša specijalnost je da obučavamo osoblje za delovanje u vanrednim situacijama, a treninge koje nameravamo da organizujemo u Kragujevcu odnose na delovanja u slučaju požara, saobraćajnih nezgoda i povreda. Pored toga, prema Blekovim rečima, za grad Kragujevac obezbedićemo donaciju – četiri vatrogasna vozila sa kompletnom opremom.

Na radnom sastanku dogovorili smo kompletan program treninga koji će u aprilu naredne godine biti realizovan u Kragujevcu – kazao je Dragoš Radovanović načelnik Odeljenja za vanredne situacije. Kroz obuku će proći 20 do 30 pripadnika Vatrogasno spasilačke brigade, a naša je želja da uključimo još 10 -15 dobrovoljaca iz Dobrovoljne vatrogasne čete koji će proći kroz taj sistem obuke. Oprema koju ćemo dobiti ostaće u vlasništvu grada i biće ugovorom dodeljena specijalizovanim jedinicama i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu na korišćenje.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu