Akcija "Srce za decu" - iKragujevac


Vesti

U okviru humanitarne akcije ''Srce za decu'' dnevnog lista Blic, poznati glumac Mima Karadžić uručio je danas ključeve automobila porodici Stanisavljević iz Knića, potreban za prevoz 12-ogodišnje Jovane, koja je obolela od retke bolesti zglobova i mišića.

Jovana je odličan đak a uprkos svojoj bolesti naučila je da piše i crta, i to ustima.

Jovana je šesti razred Osnovne škole Vuk Karadžić u Kniću. Rođena je sa dijagnozom arterogripoze, retkom bolešću zglobova i mišića pa ruke i noge teško pokreće i koristi kolica.

Međutim to je ne sprečava da bude odličan đak, a sve je savladala zahvaljujući upornosti, hrabrosti, pa piše i crta, držeći olovku u ustima.

Takođe, nos koristi za pisanje poruka na mobilnom telefonu. Ima puno prijatelja kaže Jovana a najveća želja joj je da bude učiteljica.

Zahvaljujući dobrim ljudima, porodici Stanisavljević, fondacija dnevnog lista Blic poklonila je automobil za prevoz Jovane, a ključeve je uručio poznati glumac Mima Karadžić, koji je bio dirnut hrabrošću ove devojčice.

Više od 100 miliona dinara prikupila je Blic Fondacija Srce za decu za tri godine pa je i ova donacija otišla u prave ruke.

Jovani Stanisavljević iz Knića potrebna su i električna kolica kako bi se lakše kretala i bila samostalnija.

Poklon koji je dobila stigao je na vreme jer upravo puni 12 godina.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu