Kragujevac: Više novca za obrazovanje! - iKragujevac


Vesti

Član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti Boris Kovačević sa saradnicima započeo je danas obilazak osnovnih škola na teritoriji grada Kragujevca, kako bi se na terenu upoznao sa uslovima u kojima deca uče i rade i odredili prioriteti lokalne samouprave za ulaganje u njihovo poboljšanje. Prva koju su obišli od ukupno 22 osnovne škole koliko ih ima na teritoriji grada Kragujevcu, bila je osnovna škola Sreten Mladenović u Desimirovcu.

“Imajući u vidu da je kraj godine blizu, želeli smo da se na licu mesta uverimo sa svim problemima i poteškoćama sa kojima se škole suočavaju i da analitičkim pristupom odredimo gde je najurgentnije investirati. Posebnu pažnju posvetićemo rekonstrukciji, adaptaciji ili dogradnji školskih objekata i sportskih terena u osnovnim školama za koje utvrdimo da su najugroženije, rekao je prilikom današnje posete Boris Kovačević. Za nama je veoma teška godina u obrazovanju u kojoj smo imali veliki problem u isplatama naknada za prevoz, jubilarnih nagrada i asistenata u nastavi, i veliki broj škola je zbog toga bio u blokadi. Iz tih razloga lokalna samouprava grada Kragujevca ove probleme je u prethodnom periodu postavila kao prioritet, i obaveze prema prosvetnim radnicima, dobavljačima i obaveze po izvršnim presudama u najvećem delu izmirila, tako da su sada stvoreni uslovi za nova ulaganja u obrazovanje iz gradskog budžeta, objasnio je Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti.

Osnovna škola Sreten Mladenović u Desimirovcu sa sedam područnih škola ima 412 đaka i u toku su radovi na rekonstrukciji stare škole u gimanstičku salu koju pod pokroviteljstvom grada finasira organizacija “Ne bombe, već karamele“, a kao prioritet prema rečima v.d. direktora škole Dejana Antića, je izgradnja sistema za grejanje u područnom odeljenju osmogodišnje škole u Resniku i četvorogodišnje područne jedinice ove škole u Cerovcu.

Član veća Boris Kovačević sa saradnicima danas je posetio i osnovne škole “Julijana Ćatić“ u Stragarima, “Prota Stevan Popović“ u Čumiću, “Mirko Jovanović“ i Osnovnu školu “Sveti Sava“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu