Kragujevački lekari spasili život trudnici iz Novog Pazara - iKragujevac


Vesti

Ginekolog dr Ajša Hajrović iz Novog Pazara ostaće bez lekarske licence na šest meseci zbog propusta u lečenju trudnice Lidije Hazirović, koja zbog nesavesnog lečenja ne samo što je izgubila bebu, nego je zamalo i umrla.

Lidiji je 8. decembra 2013. u sedmom mesecu trudnoće pukla materica i sa mrtvom bebom u stomaku primljena je u novopazarsku bolnicu u smeni dr Ajše Hajrović, koja joj je pogrešno dijagnostikovala kamen u bubregu. Dok se presavijala od bolova, dr Hajrović joj je rekla da još nije vreme za porođaj i posumnjala da se radi o urinarnoj infekciji i bolovima od bubrega, pa su joj davali lekove protiv bolova. Drugi ginekolog, Muamer Škrijelj u popodnevnoj smeni pokušavao je ultrazvučnim aparatom da ustanovi o čemu se radi, konstatujući da bebu ne vidi, pitajući je da li je uopšte trudna. Kada je iz nekog pokušaja ipak otkrio da je nesrećna žena trudna , zaključio je da ne čuje rad srca bebe.
Sve vreme Lidija je trpela nesnosne bolove. Tek pred ponoć, nakon šest sati maltretiranja, Lidiju upućuju u Kragujevac, gde je uvode u operacionu salu. Lekari su joj spasli život, ali su joj odstranili sve reproduktivne organe. Nesrećna  žena je zahvaljujući kragujevačkim lekarima preživela.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu