Promocija "Održivog korišćenje biomase" u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

 

Cilj projekta "Održivo korišćenje biomase" je podizanje svesti  javnosti o mogućnostima i načinima održivog iskorišćenja biomase u svrhu dobijanja energije, kao i sa njegovim pozitivnim socijalnim, ekonomskim i ekološkim aspektima.

Javni događaji u Kragujevcu, u naseljima Aerodrom i Stanovo,  Udruženje "Arhus centar" iz Kragujevca, koje je članica "Mreže Arhus centra Srbije", realizuje  aktivnosti u sklopu projekta "Održivo korišćenje biomase" na teritoriji Šumadije i Pomoravlja. 

Volonteri su na promotivnom štandu razgovarali sa građanima/kama na temu primene biomase za grejanje i delili im promotivno edukativni materijal – flajere i obeleživače za knjige.

"Mreža Arhus centra Srbije" na čelu sa udruženjem "Arhus centar Južne i Istočne Srbije" iz Niša, realizuje projekat "Održivo korišćenje biomase u energetske svrhe i definisanje  “održivosti” u ovom kontekstu u Srbiji" – akronim "Održivo korišćenje biomase" uz podršku  Nemačke organizacije za tehničku saradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ GmbH), kroz program "Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji" (GIZ DKTI).

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu