Devetnaestogodišnji Kragujevčanin oduševio pola Srbije [FOTO] - iKragujevac


Vesti

Stefan Andres Stević 19-godišnji umetnik iz Kragujevca, oduševio je srpsku javnost svojim portretima javnih ličnosti, koje takođe nisu ostale imune na njegov neverovatni talenat.

Miloš Biković i Bobi Marjanović su samo neki od poznatih čiji su likovi završili na Andreasovom platnu i koji su ga javno pohvalili za ova umetnička dela.

"Bikovićev portret mi je ujedno i najdraži, s obzirom na to da sam ga radio najduže. Trebalo mi je 40 sati za njegovu sliku, koju je on kasnije okačio na društvene mreže u Rusiji i javno je pohvalio. Takve stvari me zaista oduševljavaju i daju mi potrebni vetar u leđa da nastavim sa ovim" , priča Stefan.

Slikarstvo nije ni malo lak posao, a uprkos velikom talentu koji ovaj 20-godišnjak poseduje, za svako delo mu je potrebno po nekoliko dana.

"Sve zavisi od toga kolika je slika u pitanju. Ako je reč o nekom većem delu i ako je model "čist", potrebno mi je do četri dana za jedan lik, pod uslovom da slikam po šest sati dnevno. Ako su sitniji radovi, onda brže završim, za oko dva dana".

I kako svaki umetnik ima svoju inspiraciju, ni mladi Andres nije izuzetak.

"Muzika je moja vodilja. Odvrnem je glasno u slušalicama i krećem da crtam. Ujedno, volim da gledam slike i drugih umetnika, jer mi oni pružaju motivaciju da unapredim svoje znanje", priča Andres.

Takođe jedan od bitnijih radova za mladog umetnika je bio i portret Tijane Jurić, 15-godišnje devojčice iz Subotice koja je surovo ubijena ove godine.



"Čuo sam se sa Igorom Jurićem i dogovorili smo da nacrtam portret Tijane. Uručio sam mu je uramljenu nekoliko dana kasnije na njegovu veliku zahvalnost. Želeo sam tim crtežom da skrenem pažnju na ovaj slučaj i tako dam svoj doprinos" .

A kao konačni cilj kojem stremi u umetničkom životu, Andres navodi besmrtnost.

"Želim da upoznam što više ljudi, želim da uspem u ovom poslu i da ne stajem dok se to ne ostvari. Hoću da se uvrstim među najbolje umetnike Srbije", zaključio je on.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu