Izmirena dugovanja za socijalnu zaštitu - iKragujevac


Vesti

Kasa za socijalni budžet, prema rečima Gordane Damjanović, člana gradskog veća za socijalnu i zdravstvenu zaštitu bila je u minusu oko 250 miliona dinara, pre godinu dana, kada je promenjena gradska vlast, koja je kasnila sa isplatama brojnim korisnicma socijalnih usluga.

Prethodna gradska vlast je ostala dužna 14 miliona dinara na ime jednokratne pomoći Centru za socijalni rad, dok je dug Crvenom krstu u okviru koga radi i Narodna kuhinja bio 24 miliona.

Samo nakande za nezaposlene porodilje i roditeljski dodatak su bili oko 150 miliona. Zbog toga je na adresu Grada stiglo više od 900 tužbi.

Mnogi su iskoristili zakonske mogućnosti, pa tužbe nisu podnosili za celokupan iznos, već parcijalno što je značajno povećalo troškove.

Samo ove tužbe i kamate, grad i građane Kragujevca su koštale 57 miliona dinara, što je dovoljno za izgradnju dva obdaništa.

Dok su se dugovanja za korsinike socijalne zaštite gomilala od 2013. godine, iste godine, Košarkaški klub Radnički i Fudbalski klub Radnički 1923 dobili su ukupno 150 miliona dinara iz budžeta grada.

Sada je dug za soscijalnu zaštitu u potpunosti izmiren, a prinadležnosti se redovno isplaćuju, kažu u gradskoj upravi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu