Akcija učenika "Negujmo cveće, a ne nasilje" - iKragujevac


Vesti

"Negujmo cveće, a ne nasilje", slogan je akcije koju su danas učenici osnovne škole "Dragiša Luković Španac" u Beloševcu zajednički organizovali sa svojim nastavnicima i roditeljima.

Njima su se pridružili osnovci starijih razreda škole "Sveti Sava".

Dvorište osnovne škole Dragiša Luković Španac iz kragujevačkog naselja Beloševac, bilo je ispunjeno učenicima i njihovim roditeljima, kao i nastavnicima koji su zajednički organizovali akciju sađenja sezonskog cveća. U ovu aktivnost uključili su se i članovi parlamenta ove osnovne škole, a u goste su im došli drugovi iz vršnjačkog tima osnovne škole "Sveti Sava".

Roditelji đaka, koji su takođe uzeli učešće u sađenju jesenjeg cveća, pozdravljaju ideju rukovodstva škole da se u brojne aktivnosti koje se u ovoj obrazovnoj ustanovi organizuju aktivno uključuju i oni. Time se, kako kažu, daje dobar primer deci kako se čuva priroda, neguje drugarstvo i prijateljstvo.

U okviru planiranih aktivnosti, profesori Druge tehničke škole iz Kragujevca organizovali su za učenike osmog razreda teorijsko i praktično predavanje o pejzažnoj arhitekturi. Edukacija je realizovana u okviru programa vezanog za profesionalnu orijentaciju. Za sve njih učenici škole Dragiša Luković Španac pripremili su i izveli prigodan program.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu